Derfor maler jeg kusse malerier (danish)

Posted on Oct 27, 2012 in Paintings | No Comments

I videoen fortæller jeg hvorfor jeg maler kusse malerier. Jeg har skrevet teksten herunder også:

Mennesker har altid ønsket at være smukke

Især piger gør sig umage for at være smukke; de bruger make-up, går i høje hæle, taber sig og meget andet for at være smukke.

For et par år siden så jeg TV2′ tema-aften om kussen, og blev chokeret over at lære hvordan mange kvinder får opereret deres indre kønslæber mindre i et forsøg på at blive smukkere.

“Det er helt forkert”, tænkte jeg. Det handler ikke om skønhed, men om selvtillid og selvværd. Det handler om deres forhold til deres krop, om deres personlighed, deres opvækst og deres opdragelse. Ikke om skønhed.

Kusse malerier er tabu

Jeg begyndte at tænke over vores forhold til kroppen og jeg var meget inspireret af danskerne, som altid gerne vil lære resten af verden om frihed og demokrati – selvom de selv bor i et monarki :-)

Danskerne er sådan et afslappet og frit folk, de er det mest åbne og afslappede folk, som elsker blomsterbørn og alt det fra tresserne. De elsker fri kærlighed og julefrokost – det hele går, også med en kollega. I skolen ser børnene rigtige billeder af kusser og tissemænd og får forklaret hvordan de virker og hvad der sker i kroppen når man har sex osv osv.

Sex i skolen, men ikke i samtalen

Så ved første øjekast virker danskerne så åbne, de er frie og forstår hinanden. Men faktisk er det ikke sådan. For eksempel er kussen tabu. Den kan man ikke tale om. Og det passer ikke sammen. På den ene side går man meget  op i at undervise børn om sex, men på den anden side må voksne ikke tale om det. Det er ligesom i Serbien, hvor vi ikke taler om sex, prævention og alt det, der handler om underlivet.

Det danske samfund præsenterer sig som åbent og demokratisk – men I har også et tabu om sex og underlivet – og I bor i et monarki :-)

En stor løgn

Pigerne vil gerne være smukke for drengene, og det er en vigtig del af deres selvtillid. Så de får opereret deres krop og de fortæller mange steder på internettet, at de får det meget bedre, når de er opereret.

Jeg tror ikke på det. Jeg tror det er en stor løgn. De bliver opereret så de ligner kusser eller personer  som de har set på andre steder. Men den slags kan ikke forbedre deres selvværd.

Jeg maler kusser for at vise alle piger, at de er smukke præcis som de er. At de skal elske sig selv og passe på sig selv. Og måske lære sig selv at kende – og deres kusse.

Kærlighed

Vi skal elske hinanden, og det handler ikke om vores numser er store eller små, eller om vores kusser er sådan eller sådan. Det handler om meget mere. Det handler om kærlighed.

Kærlighed er en stor del af skønheden.

Piger gør alt for at være smukke og den temaaften på TV2 var meget inspirerende for mig. Det handler om at pigerne får skåret i den mest intime del af deres krop med en ide om at hvis deres kusse ligner en ti-årig piges, så er de mere tiltrækkende. De skærer rent faktisk de små kønslæber mindre, så de ligner pornostjerner eller mindreårige piger.

En forkert handling

Hvad end ideen er med det. synes jeg at det er forkert. Og at det er vigtigt at tale om det.

Jeg vil gerne bringe pigerne, og deres kærester, tilbage til den ide, at kroppen er smuk lige præcis som den er – og at den skal værdsættes. Ingen operation kan gøre vores kønsorganer smukkere. Heller ikke vores ansigter for den sags skyld men ok, det er måske et andet emne.

Og det sker i Danmark, det sker i USA, der sker i Serbien og i Sverige, det sker over hele verden og det er mere og mere udbredt, og vi er ikke særlig bevidste om hvad der sker. Vi jager bare skønheden og underkaster os tidens krav.

Alle kusser er smukke

Vi gør mærkelige ting i stedet for at nyde vores skønhed

Så jeg vil gerne have at mine billeder minder os om hvor smukke vi er og hvor naturlige vi er overalt på kroppen, vores hændere, vores læber – og vores kusser.

Vi skal gøre os smukke ved at være glade hele tiden – det er jeg sikker på at kroppen afspejler.

Leave a Reply